hardwarelease.nl Vraag een offerte aan 020-6426707
Welkom bij hardwarelease.nl Bereken nu uw maandbedrag
ComputersSpacer Data-opslagSpacer MonitorenSpacer Print & ScanSpacer Netwerk & UPSSpacer MobielSpacer
Home » Computers »

Servers

 

Servers

Een server is een computer die diensten verleent aan clients, zoals bijvoorbeeld het opslaan en ter beschikking stellen van gegevens, van email en van webpagina’s. In de praktijk komen er verschillende gangbare servertypen voor, zoals Dedicated server, Clustered server en Cloud server. hardwarelease.nl is specialist in het leveren van deze systemen, met als specialisatie de HP ProLiant servers.
Deze serverrange is onderverdeeld in drietal verschillende types: blade servers, rack servers en tower servers.
Naast de servers van Hewlett Packard leveren wij ook servers van Dell, Fujitsu, Huawei en IBM.

Een rack server, ook wel 19”server of rackmount server genoemd, is een server computer die in een 19”rack bevestigd kan worden.
De meest bekende servers zijn de HP ProLiant ML350, ML370, DL320, DL360, DL380 en DL580.
hardwarelease.nl levert HP rackservers van zowel de generatie 5 (G5), G6, G7, G8 en de nieuwste Gen9   

Een tower server is een computer die bestemd is voor gebruik als server en is gebouwd in een rechtopstaande kast, die als stand alone geplaatst kan worden.
Het voordeel van een tower server is dus dat een rack cabinet niet benodigd is, in tegenstelling tot een blade server of rack server.
hardwarelease.nl levert regelmatig tower servers van Hewlett Packard; de HP ML350 en HP ML370 serie.
Inmiddels is de laatste generatie HP servers uitgebracht: de HP ProLiant ML350p Gen9.

Blade servers zijn servers die alleen de basisbeginselen bevatten (processor, geheugen en hard drives) om door te kunnen gaan als zelfstandige computer.
Een blade server bevat geen voeding, koeling of I/O poorten; deze onderdelen zijn verwerkt in het chassis (blade enclosure) waar de blade servers ingeschoven worden.
Het voordeel van een dergelijke architectuur is dat de installatie van een server erg eenvoudig is, de rackruimte optimaal benut wordt (en dus meer processorkracht en geheugen beschikbaarheid per rack) en de wirwar van kabels beperkt blijft.
Dankzij fysieke consolidatie zijn de kosten voor blade servers over het algemeen lager in vergelijking met rackservers, terwijl de flexibiliteit en efficiëntie hoger zijn.
hardwarelease.nl is een bladeleverancier met specialisatie in HP blade servers (BL420c / BL460c  / BL620c / BL680c / BL685c /BL860c serie); neem contact op met ons voor meer informatie over de inzet van blades.

Een blade enclosure, oftewel bladebehuizing, is het ‘omhulsel’ waar de bladeservers ingeplaatst worden.
De blade enclosures bevatten onderdelen die niet in de servers zelf zitten, zoals power supplies, fans en I/O poorten.
In combinatie met blade servers is de blade oplossing het meest efficiënt qua rackruimte.
De meest bekende blade enclosures zijn de HP Bladesystem c7000 Enclosure, waarin tot 16 bladeservers geplaatst kunnen worden en de HP BladeSystem c3000 Enclosure, de kleinere variant van de c7000 waarin tot 8 bladeservers geplaatst kunnen worden.

                                   

Vraag nu een offerte aan of bereken uw maandbedrag